google-site-verification: googlecb886cfa494d56d3.html
top of page
boom Sketch
Japanse shiatsu meester geeft een shiatsu behandeling
blad 6

Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massage therapie die de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert. Tijdens de behandeling wordt druk gegeven op specifieke punten zoals die ook bij accupunctuur gebruikt worden en wordt de conditie van probleemgebieden verbeterd.

 

Door de kenmerkende kalme aanrakingen en strekkingen is shiatsu als therapie zeer effectief om spanning, pijn en vermoeidheid te verminderen. Een shiatsu massage kan specifiek tot doel hebben bepaalde klachten te behandelen, maar ze kan ook meer op ontspanning gericht zijn.

 

Veel mensen komen op regelmatige basis langs, puur preventief voor ontspanning en herstellen van de (kwijtgeraakte) balans. Een uurtje in je agenda waarin je even helemaal niets hóeft, maar waarin je even helemaal tot rust mag komen en je het contact met je lichaam kan herstellen. Uit je hoofd en in je lijf. “Even een uurtje resetten” zo wordt het soms genoemd. 

 

Naast een fysieke uitwerking is de mentale rust die ontstaat net zo belangrijk.

 

Shiatsu therapie werkt o.a. goed bij:

  • nek- rug- en schouderklachten

  • stress gerelateerde klachten

  • (lage) rugpijn

  • beter contact met je lijf krijgen (het helpt zeker ook beter je grenzen te (h)erkennen)

  • burn out klachten

  • slaapproblemen 

  • hoofdpijn

  • zwangerschap gerelateerde klachten (misselijkheid, restless leggs, bekkenklachten)

  • menstruatieproblemen

  • ondersteunend bij IVF traject

 

Shiatsu Natuurlijk zorgt ervoor dat een behandeling helemaal op jouw persoonlijke behoefte is afgestemd. Een zorgvuldige intake en feedback van eerdere sessies horen daarbij. Behandelingen kunnen indien gewenst met passende muziek plaatsvinden, het is ook mogelijk eigen meegebrachte muziek af te spelen. 

Bij Shiatsu lig je op de grond, op een Japanse futon (de mat). Er wordt zachte, maar doordringende druk gegeven op de te behandelen plekken. Shiatsu wordt door de kleding heen gegeven. Als je voor een behandeling komt, neem dan een loszittende broek, een T-shirt/trui en lekkere warme sokken mee. Tot op de mat!

 

Shiatsu voor, tijdens en na je zwangerschap

 

Shiatsu tijdens je zwangerschap is een heerlijke manier om het contact tussen geest en lichaam te herstellen. Het is een manuele lichaamstherapie, die met uitnodigende druk op bepaalde punten en strekkingen de communicatie tussen jouw lichaam en jouw bewustzijn weer helemaal op peil brengt. Je veranderde lichaam komt helemaal in het hier en nu, en de verbinding met jouw baby krijgt de ruimte om te groeien.

 

Zwangerschapsbegeleiding met Shiatsu betekent voor veel vrouwen een diep contact met de baby vanuit een intens ontspannen gevoel. Na de bevalling biedt het ondersteuning om je lichaam weer in balans te krijgen. 

Dagmar Oude Lansink's handen geven een Shiatsu massage
bottom of page