google-site-verification: googlecb886cfa494d56d3.html
top of page
boom Sketch
acupunctuur

Koptekst 1

Acupunctuur

 

De Traditionele Chinese Geneeskunde ziet gezondheid als een dynamisch evenwicht. Als er stagnatie ontstaat, volgt er een disbalans in de processen van het lichaam en ontstaan er klachten. Acupunctuur beïnvloedt de energiestroom waardoor de verstoorde fysiologische processen zich herstellen.

Acupunctuur stimuleert het vrijkomen van endorfines en andere stoffen die pijn en stress doen afnemen. Deze behandeling is effectief voor o.a. stress-gerelateerde klachten, pijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, menstruatieklachten, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten en psychische klachten.

 

Hoe werkt acupunctuur?

Ons lichaam heeft een energienetwerk waarop acupunctuurpunten liggen. Dit zijn plekken waar de energie goed te beïnvloeden is.

Met een acupunctuurbehandeling kun je bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren waardoor lichaam en geest weer in balans komen.

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met steriele acupunctuur naaldjes die eenmalig gebruikt worden. De behandeling is pijnloos en rustgevend. Tijdens de behandeling blijft er iemand bij u en is er ruimte voor een gesprek of massage aan hoofd of voeten.

Acupunctuur voor, tijdens en na zwangerschap

Als je zwanger bent, gieren de hormonen door je lijf. De meeste vrouwen raken daardoor, zowel lichamelijk als geestelijk, een beetje uit balans. Met alle klachten en kwaaltjes van dien. Acupunctuur kan dan verlichting bieden. Uiteraard zonder het kind in gevaar te brengen.

Deze zwangerschapskwalen kunnen met acupunctuur worden behandeld:

·      Angstklachten

·      Constipatie

·      Hoofdpijn

·      Misselijkheid

·      Bekkenklachten en (lage) rugpijn

·      Slaapproblemen

·      Restless leggs

·      Extreme vermoeidheid

Zwangerschapsbegeleiding

Behalve het verhelpen van zwangerschapsklachten, zien we veel vrouwen die zwanger willen raken in de praktijk. Verder kan acupunctuur kan ook helpen de bevalling op gang te brengen en pijn tijdens de bevalling te verlichten.

Stuitligging

Als je baby in een stuit ligt, kan acupunctuur rond de 34e week helpen om te zorgen dat de baby zich omdraait.  Onderzoek wijst zelfs uit dat dit dankzij een behandeling met acupunctuur en Moxa maar liefst 25% vaker gebeurt dan wanneer er geen acupunctuurbehandeling plaatsvindt!

bottom of page